Diaconie in praktijk

Regelmatig krijgen de diakenen oproepen om steun te geven, financieel of in natura. Dit gebeurt direct of via de social media.

Op facebook zagen we een oproep van de Regenboog groep in Amsterdam voor herenkleding. Het leek de diaconie leuk om nieuwe boxershorts en sokken te brengen, want die wil je niet 2e hands.

We mochten 500 euro besteden Alie Moen en Agaath Geerlings zijn bij Zeeman gaan inkopen en met 6 grote volle tassen zijn we naar Amsterdam gegaan, daar waren ze heel blij met de boxershorts en sokken.

De regenboog groep Amsterdam:

Missie

Wij zijn er voor mensen in Amsterdam en omstreken die het moeilijk hebben en nergens anders terecht kunnen. Wij mobiliseren de kracht in de samenleving om hen te ondersteunen zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de maatschappij.

Visie

Ieder mens verdient een waardig bestaan. Armoede, verslaving, psychiatrische problematiek of dakloosheid maken een mens niet minder mens. Wij geloven in een stad waarin plek is voor iedereen, op het droge in plaats van tussen wal en schip. Een stad waarin we betrokken zijn bij elkaars leven en waarin we elkaar versterken. Mensen onder elkaar.