Zaanse Spirit Noorderkerk

In dit coronajaar waren de meeste Zaanse kerken gesloten voor bezoekers. Nu gaan ze langzamerhand open voor een beperkt aantal mensen.

Op zondag 30 mei 2021 vindt er iets bijzonders plaats. Een gezamenlijke dienst van alle protestantse gemeenten in de Zaanstreek op de zondag na Pinksteren, maar dan op 8 locaties. In het verleden kwamen we met z’n allen bijeen  in de Oostzijderkerk. Dit noemden wij de Zaanse Spirit. In deze coronatijd is een gezamenlijke dienst in deze vorm helaas niet mogelijk.

Om toch gezamenlijk te vieren vindt de kerkdienst dit jaar op meerdere locaties plaats: Koog aan de Zaan, Krommenie, Westzaan, Oostzaan, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk. Het bijzondere is dat de dominee’s, organisten en zangers op pad gaan om in het kerkgebouw van een andere kerk de kerkdienst te verzorgen. Zij hebben afgesproken dat op deze zondag overal dezelfde bijbeltekst klinkt. Dat is het verhaal van Abraham die bezoek krijgt van drie engelen. De kunstenaar Marc Chagall heeft hier een prachtig schilderij van gemaakt. In alle kerken zullen ook dezelfde liederen gezongen worden. Door deze teksten, beelden en liederen zijn mensen uit de hele Zaanstreek met elkaar
verbonden. Kijk op de pagina Kerkdiensten voor de mogelijkheden om de dienst in de Noorderkerk te volgen.