Zaans Interkerkelijk Mannenkoor

Ter afsluiting van het seizoen houdt het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor op woensdag 8 juni a.s. na 2 jaar wegens corona niet te hebben kunnen optreden eindelijk weer haar sing-in voor donateurs en andere belangstellenden in de NOORDERKERK Heijermansstraat 127 Zaandam.
Koor en samenzang staat onder leiding van onze dirigent en pianist/organist Hugo van der Meij die sinds 1 januari 2019 vaste dirigent is van het ZIM. Hugo kreeg op 16 jarige leeftijd orgel les van Sjaak van Duin en ging op 20 jarige leeftijd koordirectie studeren aan de UCK te Utrecht. Inmiddels dirigeert hij 2 mannenkoren 1 gemengd koor en een mannen ensemble, geeft regelmatig orgelconcerten in binnen en buitenland en is kerkorganist in de christelijk gereformeerde kerk in Katwijk.
Het orgel wordt bespeeld door Wouter Harbers die vanaf z’n 10e jaar optrad als organist, ronde de pabo opleiding af en was daarna een aantal jaren in deeltijd actief als leerkracht en studeerde koordirectie aan de Hogeschool en na het winnen van het EMG-concours in de categorie piano (2011)is hij inmiddels fulltime musicus en geeft regelmatig orgelconcerten o.a. in de BULLEKERK in ZAANDAM.
Mannen die overwegen lid te worden van het koor kunnen na de pauze bij het koor aansluiten om alvast een keer mee te zingen, in september kunnen ze zich dan aansluiten bij het dan startende projectkoor om in november en december te mogen deelnemen aan een aantal prachtige concerten.
Het belooft weer een mooie zangavond te worden met koorzang orgelimprovisatie en samenzang.
Aanvang 20.00 uur kerk open 19.30 uur
Neem familie buren en vrienden mee; de toegang is gratis.
Voor het goede doel en bestrijding van de onkosten is er een collecte aan het einde van het concert.
Wil je donateur worden kijk dan op de site www.zimmk.nl want als lid steun je het koor en krijg je bovendien korting op de toegangsprijs bij concerten.