VerduurSamen met Franciscus

Dat duurzaam leven belangrijk is, weet ieder van ons. Maar hoe doe je dat in praktijk? We laten ons in de cursus inspireren door Franciscus van Assisi.

Wandelend met zijn broeders ontwikkelde Franciscus van Assisi zijn leefstijl: kwetsbaar, betrokken, eenvoudig en vredelievend leven en vooral leven vanuit de vreugde om je leven op deze mooie planeet dat je zomaar toevalt.

We zullen ontdekken hoe je vanuit zijn thema’s stappen kunt zetten om duurzaam te leven. Wat motiveert je om te verduurzamen, welke keuzes maken meer en minder verschil, en hoe kun je verduurzamen en een eerlijke verdeling verbinden? We maken kennis met de Duurzame OntwikkelingsDoelen en we krijgen vuistregels om je energiegebruik, eten, wonen, kleding en spullen te verduurzamen. En tenslotte dromen we met een student sustainability over een mooie duurzame toekomst.

Elke avond maken we kennis met een thema van Franciscus door in gesprek te gaan en/of een meditatieve oefening te doen. Daarna gaan we met een duurzame oefening bij het thema aan de slag. We wisselen ideeën uit en je kunt elkaar helpen om een duurzame leefstijl te vinden die bij jou en je leefsituatie past. Een leefstijl die plezier geeft omdat je leeft uit je inspiratie of geloof. Een leefstijl die je verbindt met velen die werken aan een duurzame planeet. Je bent van harte welkom om mee te doen, want samen verduurzamen is erg leuk!

Organisator: de Ring van Protestantse Gemeenten in de Zaanstreek

Datum: 19 september, 17 oktober, 21 november, 19 december (allen 2022), 16 januari, 20 februari, 20 maart (allen in 2023)

Tijd: 20.00 uur

Plaats: Foyer in de Noorderkerk in Zaandam, behalve in februari en maart, lokatie dan zal in overleg worden vastgesteld.

Begeleiding: ds. Sjaak Visser

We werken met het nieuwe cursusboek van de auteur Corinne Groenendijk, ‘VerduurSamen met Franciscus – Naar een groene en geïnspireerde leefstijl’. Dit boek verschijnt eind augustus. Aanmelding kan via ds. Sjaak Visser (sjaakvisser.ds@gmail.com)