Ring Zaanstreek: Theateravond in de Kogerkerk, 9 februari 2024
Nieuwsbericht / aankondiging voor in de kerkbladen en nieuwsbrieven

‘Protestanten in de Zaanstreek, de musical’
Kees Posthumus
vrijdag 9 februari 2024

Op vrijdagavond 9 februari 2024 om 20.00 uur spelen verteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda hun voorstelling ‘Protestanten in de Zaanstreek, de musical’ in de Kogerkerk in Koog aan de Zaan. Het verhaal, de teksten en de liedjes zijn op maat geschreven voor de protestantse gemeenten die samenwerken in de Ring Zaanstreek.
De musical vertelt het meeslepende verhaal van René en Maria. René is een actief lid van een protestantse gemeente ergens in de Zaanstreek. Samen met veel vrijwilligers houdt hij de gemeente draaiende, door weer en wind. Ook als het getij soms tegenzit, gemeenteleden ouder worden, de spoeling dun. Trouwe sjouwers, doorzetters zijn het, die erin geloven en er voor gaan. Maria is net in de Zaanstreek komen wonen en heeft helemaal niets met welke kerk dan ook. Wel zoekt zij naar zin, gemeenschap en inspiratie. Zou er een club bestaan die aan deze behoefte voldoet? Vindt zij een plaats
om geïnspireerd te worden? Als de wegen van René en Maria elkaar kruisen, heeft dat onverwachte en spannende gevolgen. Vanwege de grote verschillen tussen die twee, lijkt hun liefde geen kans van slagen te hebben. Maar het komt goed – het is een musical!
Als protestantse gemeenten in de Zaanstreek willen we in de komende periode onze samenwerking verder uitbreiden. Dat betekent: veel vergaderen, nadenken, plannen maken, beslissingen nemen, enz. Maar minstens zo belangrijk is: inspiratie, humor, muziek, liefde,
vertrouwen. Daarom hebben we Kees Posthumus en Juul Beerda gevraagd om ons een vrolijke, hoopvolle en eerlijke spiegel voor te houden.
Deze theateravond is bedoeld voor alle leden uit de negen protestantse gemeenten uit de Ring Zaanstreek. Maar ook andere geïnteresseerden zijn uiteraard welkom! De toegang is gratis, maar meld je wel van tevoren aan, dat kan via onderstaand mailadres.
NB: het aantal zitplaatsen is niet onbeperkt, dus wees er snel bij!
Wanneer? Vrijdagavond 9 februari, kerk open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Waar? Kogerkerk, Kerkstraat 14 (hoek Raadhuisstraat/Verzetstraat), Koog a/d Zaan
Toegang? Gratis!
Aanmelden? Verplicht, via: ZaanstreekPKN@gmail.com o.v.v. naam en aantal personen
Consumpties? Worden u aangeboden!
Namens het Gezamenlijke Activiteitenoverleg Ring Zaanstreek,
ds. Bart Vijfvinkel en ds. Hans de Waal (06-30433975 / johannesadewaal@gmail.com)
13 december 2023