Taizéviering in de Noorderkerk

zondagmiddag 11 september

Veel mensen zijn bekend met de oecumenische gemeenschap in Taizé in Frankrijk en de eigen liedcultuur die hier is ontstaan. De gemeenschap richt zich in het bijzonder op jongeren, maar spreekt alle leeftijden aan.

Deze viering is gebaseerd op de diensten in Taizé: Zingen, Bidden, Bijbel-lezen en Stilte. Die Stilte staat net als in Taizé centraal. In de stilte is er ruimte om tot je zelf te komen en ook ruimte om God te ontmoeten. Zingen doen we uiteraard uit het ruime aanbod Taizéliederen. Er is muzikale begeleiding met een keybord en eventueel nog enkele andere instrumenten.

Bezoekers van de viering kunnen naar eigen keuze op een stoel plaatsnemen, of op de grond gaan zitten. Wie op de grond een knielbakje wil gebruiken moet dat zelf meenemen. In de Noorderkerk zijn die niet, zoals in Taizé, aanwezig. Wel is er een beperkt aantal kussens beschikbaar.

Voorlopig zijn drie Taizévieringen gepland, daarna zal een evaluatie plaatsvinden. De volgen data zijn: zondag 9 oktober en zondag 13 november.

Locatie: Noorderkerk, Heijermansstraat 127, Zaandam, wegens verbouwing van de kerkzaal in de grote zaal van het bijgebouw. Aanvang: 17.00 uur.

Informatie bij: Maartje Hoogendoorn-Valk, tel. 075-6160325,  email: maartjehoogendoorn@hetnet.nl