Taizéviering in de Noorderkerk, zondag 8 januari 2023, 16.30 uur

Veel mensen zijn bekend met de oecumenische gemeenschap in Taizé in Frankrijk en de eigen liedcultuur die hier is ontstaan. De gemeenschap richt zich in het bijzonder op jongeren, maar spreekt alle leeftijden aan.

Deze viering is gebaseerd op de diensten in Taizé: Zingen, Bidden, Bijbel-lezen en Stilte. Die Stilte staat net als in Taizé centraal. In de stilte is er ruimte om tot je zelf te komen en ook ruimte om God te ontmoeten. Zingen doen we uiteraard uit het ruime aanbod Taizéliederen. Er is muzikale begeleiding met een keybord en eventueel nog enkele andere instrumenten.

Bezoekers van de viering kunnen naar eigen keuze op een stoel plaatsnemen, of op de grond gaan zitten. Wie op de grond een knielbakje wil gebruiken moet dat zelf meenemen. Wel is er een beperkt aantal kussens beschikbaar.

Na 3 vieringen in het najaar van 2022 heeft de werkgroep besloten om in het nieuwe jaar door te gaan met deze vieringen. De vieringen zijn op iedere tweede zondag van de maand, uitgezonderd april 2023, omdat de tweede zondag dan op eerste paasdag valt.

Ten opzichte van het najaar van 2022 is wel de aanvangstijd een half uur vervroegd naar 16.30 uur.

 

Datum: zondagmiddag 8 januari 2023. Locatie: Noorderkerk, Heijermansstraat 127, Zaandam, in de grote zaal van het bijgebouw. Aanvang: 16.30 uur.

Informatie bij: Maartje Hoogendoorn-Valk, tel. 075-6160325,  email: maartjehoogendoorn@hetnet.nl.