Tekst en mooie beelden

Gezocht: Redactielid opmaak en vormgeving

De redactie van het Zaans Kompas is met spoed op zoek naar een medewerker voor de vormgeving en opmaak van het magazine.

Functieomschrijving:

Je bent deel van een team en krijgt de teksten kant en klaar aangeleverd met aanwijzingen voor titels, kopjes en uitgelichte teksten. Jij doet de opmaak, dus zorgt dat de teksten en beelden worden verdeeld over de pagina’s.

Je werkt daarvoor in de portal van uitgever De Zalige Zalm; dat kan gewoon thuis. Ons team heeft meerdere vormgevers, je hoeft dus niet het hele blad alleen te doen.

Beeld speelt natuurlijk een grote rol. De lezer ziet meteen hoe de pagina’s eruitzien en moet zich uitgenodigd voelen om verder te lezen. Gevoel voor een goede verhouding tussen tekst, beeld en lege ruimtes op de pagina’s is dus heel belangrijk.

Zaans Kompas verschijnt acht keer per jaar. Per editie komt de redactie twee keer bij elkaar, de eerste keer om het thema en de inhoud te bepalen en de taken van de schrijvers te verdelen, de tweede keer om samen zowel vorm als inhoud nog eens goed te bekijken en de puntjes op de ‘i’ te zetten.

Bij die laatste bijeenkomst zijn bij voorkeur alle vormgevers aanwezig, al zal dat misschien niet altijd mogelijk zijn. In die gevallen wordt gekeken hoe ieders input toch geleverd en besproken kan worden.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur dan een mail naar kerkblad@pgz-zaandam.nl