Franciscus en Rumi: Ontmoeting Islam en Christendom

Zondag 8 oktober bent u welkom bij een bijzondere ontmoetingsavond.
Deze avond wordt u aangeboden door de stichting Animo en de samenwerkende kerken: Doopsgezinden Zaandam en Koog ad Zaan, Zaanstad Ecclesia, de Baha’i gemeenschap en de Mattheüskerk. Dit vanuit de gedachte dat we in Nederland samenleven als mensen met verschillende achtergronden waarbij interesse en wederzijdse belangstelling de beste weg zijn om het samen goed te hebben.
U maakt kennis met twee tijdgenoten uit de dertiende eeuw die beiden door God geraakt waren: Franciscus van Assisi en Mevlana Rumi. Hoewel zij elkaar nooit ontmoet hebben zijn er veel raakpunten in hun diepe geloofservaringen. Zij spreken en beleven beide een Goddelijke liefde. Er zullen enkele teksten van hen klinken, er is muziek, u hoort een Islamitische gebedsoproep en er zal een klein stukje uit de Koran gereciteerd worden. Ook zal de grootmeester Abdulkadir Dikisi een Sema (Derwish) dans uitvoeren. De presentator van de avond is Kamila Boukfouz.

Het programma begint om 17.00 uur. Vooraf zijn er tekeningen te zien die door kinderen in een vluchtelingenkamp zijn gemaakt. Circa 18.45 uur is er ter afsluiting een gratis Turks buffet voor iedereen. Tot ziens in de Doopsgezinde Vermaning, Westzijde 80 te Zaandam!