Goed doen met Poen gaat door dit jaar!

Goede doelen weer ondersteund door initiatief diaconie PGZ

Na een jaar over hebben moeten slaan vanwege de coronapandemie is het dit jaar de achtste keer dat Goed doen met Poen wordt georganiseerd. Bij dit initiatief van de diaconie van PGZ kunnen goede doelen zich aanmelden om zo te pitchen voor hun goede doel. De bezoekers aan het evenement bepalen samen welk bedrag van totaal 1500 euro naar welk goed doel gaat. 

Dit jaar hebben een drietal goede doelen zich aangemeld om hun presentatie te geven. Na de uitleg waarom hun goede doel een donatie zou moeten ontvangen is er de mogelijkheid voor bezoekers om kritische vragen te stellen. Dit geeft de bezoekers aan de Noorderkerk in Zaandam de gelegenheid hun mening te vormen. Sommige doelen zijn briljant in hun context of zo simpel dat het eenvoudig lijkt. Anderen leggen een passie voor de dag die bewondering afdwingt.

€ 1500 beschikbaar
Na de presentaties en de vragen worden bezoekers uitgenodigd om de beschikbare € 1.500 te verdelen over deelnemers, maar alles aan een doel schenken mag ook. De jury zal onafhankelijk en live de uitslagen tellen aan de hand van de stembriefjes van de bezoekers.

Dit jaar staat Goed doen met Poen voor 22 oktober op de agenda, vanaf 20:00 in de Noorderkerk. Dit sluit aan op het Kerkcafé daarvoor, de combinatie levert de bezoekers een avondvullend programma op.

Achtste keer Goed doen met Poen
Dit jaar is de achtste keer dat Goed doen met Poen georganiseerd wordt. Ongeveer 10 jaar geleden begon het met een legaat dat bestemd was voor jeugdwerk. Dat wilde de diaconie niet zomaar besteden, maar met aandacht en zorg op een goede plek terecht laten komen. Zo is Goed doen met Poen ontstaan en verschillende teams werd gevraagd met ideeën te komen hoe het legaat het beste besteed kon worden. 

Sindsdien organiseert de diaconie dit jaarlijks. Er is geen beperking op het begrip wat een ‘goed doel’ is, maar onderwerpen als jeugd, ontwikkelingssamenwerking en een beter milieu blijken aantrekkelijke thema’s. Omzien naar een naaste is altijd een belangrijk component. 

In voorgaande jaren zijn donaties gedaan aan o.a.: Stichting Present Zaanstreek, Stichting Kindertehuizen Bulgarije, Vluchtelingenwerk-Kindervakanties, Stichting Joyce, Zero Waste en Stichting Vaarwens. 

Goede doelen
De doelen die zich dit jaar aangemeld hebben en een presentatie zullen doen op 22 oktober zijn:

Stichting Puur Poelenburg:
-mensen stimuleren in de groei van hun sociale, emotionele en geestelijke ontwikkelingen.
-mensen stimuleren tot zowel participatie binnen de gemeenschap als tot (vernieuwde) participatie binnen de maatschappij.

Troostdekens Poelenburg
-Samen troostdekens maken schept een band, de dekens geven degene die hem krijgt een duwtje in de rug.

Speelgoedbank Wormerveer
-Sjoerdtje van Beek maakt zelf speelgoed voor de speelgoedbank, waar gezinnen met een krappe beurs speelgoed kunnen kopen tegen passende kosten.    

Bijwonen Goed doen met Poen
Bezoekers hoeven zich niet aan te melden voor 22 oktober en de toegang is vrij. De aftrap is rond 20:00 uur in de Noorderkerk in Zaandam (Heijermansstraat 127). Na de presentaties van de goede doelen volgt een stemronde waarvan de telling live in de zaal te volgen is. Daarna wordt de uitslag direct bekend gemaakt, waarna er nog gelegenheid is om na te praten.