In de agenda: 25 november GOED DOEN MET POEN

 

De jaarlijkse wedloop om een bedrag van € 1.500 van de diaconie te verdelen wordt een bijzondere avond. De stichting Japhti steunt vanuit Nederland een school voor kinderen met het syndroom van Down in India. Doorgaans worden deze kinderen aan hun lot overgelaten, maar niet toen Maartje van der Brand geconfronteerd werd met deze kinderen. Als lerares in het basisonderwijs zag ze mogelijkheden voor verbetering en sindsdien pendelt zij tussen Nederland (geld verdienen) en India (idealen nastreven). Tijdens Goed doen met Poen zit zij in India, maar tegelijk laat ze van zich horen. En aanrader!

Dan hebben wij de Buurderij in Westerwatering. Erica Doop probeert duurzaam voedsel bij de consument te krijgen door de kosten van de tussenhandel weg te nemen: rechtstreeks van producent naar consument en de beste kwaliteit blijven leveren.  Een prachtig verhaal waarbij het haar niet zo zeer om het verdienen van geld gaat, maar ook om nog betere ideeën om duurzaamheid en kwaliteit te verbeteren. Een dilemma: want soms betekent schaalvergroting een beter rendement, maar wordt het ook minder duurzaam. Waar ligt de grens?

Een van de klanten van Erica helpt altijd de meest behoeftigen, hoewel ze het zelf ook niet breed heeft. “Ik zou graag ideeën winnen, maar een geldelijke prijs geef ik denk ik aan haar, want zij doet zo veel goeds”. Ik heb haar gevraagd ook te komen, want bij Goed doen met Poen horen we een verhaal graag en wie weet kunnen we helpen?

Tenslotte de Speelgoedbank. Vorig jaar ook deelnemer: Sjoerdtje van Beek hield een prachtige presentatie waarbij vooral de zorgen waren dat de locatie waar de Speelgoedbank gratis gehuisvest was werd opgeheven. Inmiddels is de speelgoedbank verhuisd: hoe gaat het nu en wat is er nodig?

Kortom: en gevarieerd programma! Iedereen welkom om 20:00 uur in zaal 1 en 2 van de Noorderkerk. Maar we hebben ook iets nieuws:

Samen met de Bijzaak in de foyer kunnen we een breder aanbod bieden: Eerst eten in het eetcafé de Bijzaak: vanaf 17:30 bent u al welkom voor een gezonde maaltijd (opgave via yeng.nacion@gmail.com of via 06- 30302468), aansluitend om 20:00 naar Goed doen met Poen en na afloop weer verder praten in de Bijzaak. Een totaalprograma “Ter leringhe ende vermaeck”