Film ‘From Source To Sea’ 24 juni in molen Het Prinsenhof in Westzaan
Het jaarthema van de Protestantse kerken in de Zaanstreek is ‘duurzaamheid’. In dat kader wordt de indrukwekkende film ‘From Source To Sea’ in molen Het Prinsenhof vertoond. ‘From Source To Sea’ is een project van Merijn Tinga, wereldwijd bekend als de Plastic Soup Surfer. Merijn heeft zich als doel gesteld het stoppen van de plastic vervuiling van ons leefmilieu en kreeg hiervoor eerder internationaal aandacht door zijn overtocht over de Noordzee op zijn van plastic zwerfafval gemaakte surfboard.

In deze film maakt hij, eveneens op een van plastic zwerfafval gemaakt board, een nieuwe tocht van meer dan 1.000 kilometer vanaf de oorsprong van de Rijn tot aan de Noordzee om duidelijk te maken waar de plastic soep vandaan komt: die enorme hoeveelheden plastic die in onze oceanen drijven en inmiddels zijn doorgedrongen tot in onze voedselketen.
Aan de filmavond is een jongerenactie gekoppeld. Jongeren van de kerk van Westzaan zullen in navolging van Merijn vanaf halverwege het dorp naar de molen suppen en onderweg zwerfafval ruimen.

Entree : € 5,00. Leden van de molenvereniging betalen op vertoon van hun lidmaatschapskaart € 2,50
Toegang: te voet via het Relkepad of met de boot-taxi’s die vanaf 19.10 uur vanaf de Weelbrug varen
Datum : Vrijdag 24 juni
Tijd : 20.00 uur
Locatie : molen Het Prinsenhof, Relkepad, Westzaan