Kerk open voor gebed

Aan het begin van de Week van gebed is op zaterdag 15 januari de Noorderkerk open voor belangstellenden om een kaarsje te komen aansteken of te bidden. Het dragen van een mondkapje is verplicht en ook wordt ruim afstand gehouden van elkaar. Aanmelden is niet nodig. De kerk is open van 14:00 uur tot 17:00 uur.

De Noorderkerk werkt hierin samen met vier andere kerken in het overkoepelend orgaan Hart voor Zaanstad. Zaterdag 15 januari is het begin van de week van het Nationaal gebed voor vrede en verbinding.

Om 14:00 uur zullen de klokken geluid worden vanwege de verbondenheid met het Nationaal gebed voor vrede en verbinding. Predikant Sjaak Visser van de Protestantse Gemeente Zaandam (Noorderkerk): ‘Wanneer je soms niets anders kan doen dan een kaarsje aansteken, is zo’n symbool al van grote waarde. Het is een manier om verbonden te blijven met wat echt van waarde en belangrijk is in deze coronatijd. Door het coronavirus zijn mensen ons ontvallen, ziek geweest of nog steeds ziek en dat heeft een grote impact op onze samenleving. De gezamenlijke kerken willen ruimte bieden om hierbij stil te staan.’