Half maart verscheen de laatste nieuwsbrief over acties vanuit de Zaanse kerken voor vluchtelingen uit de Oekraïne. Er was tot nu toe geen aanleiding nieuwe acties specifiek onder de aandacht van de Zaanse kerken te brengen. Een Benefietconcert volgende week zondag 15 mei is nu aanleiding om een nieuwe editie te verspreiden.

Er gebeurt verder natuurlijk wel het één en ander in de Zaanstreek. Via de lokale pers kan dat allemaal gevolgd worden. Zo is inmiddels een eerste boot afgemeerd aan de Havenstraat in Zaandam, waar vluchtelingen opgevangen gaan worden. Ook vanuit de gemeente Wormerland heb ik begin april een verslag ontvangen over acties van de kerken aldaar. Dat verslag is ook in deze nieuwsbrief opgenomen.

Benefietconcert voor Oekraïne 15 mei 2022 “In love together”

Een ieder wil zijn of haar steentje bijdragen om de Oekraïners te helpen. Zo kwam Viktoria Pankratova met het voorstel om een Benefietconcert te gaan organiseren. Tijdens de verkiezingen kwam zij bij het Apostolisch Genootschap Zaandijk binnen lopen en gaf haar kaartje af, met de vraag of er misschien in het gebouw een concert kon plaatsvinden met de opbrengst voor Oekraïne.

Na overleg met elkaar is er gekozen om het concert plaats te laten vinden in het prachtige gebouw van het Apostolisch Genootschap in Zaandam, met een geweldige akoestiek.

Behalve Viktoria met Victoria Vocaal Studio, zullen ook Irina Bogdanova (piano), Filippo Castelazzi (gitaar), Larisa Belous (beeldende kunst) en een koor van het Apostolisch Genootschap Zaandijk deelnemen aan dit concert.

Toegang is gratis, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, waarvan de opbrengst geheel naar de vluchtelingen gaat.

Zondag 15 mei 2022, Inloop 15.00 uur, na afloop is er gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Adres: Apostolisch Genootschap, Oostzijde 82, Zaandam.

Meer informatie bij: Marja Geldof, 06 – 1269 0341, marjageldof@gmail.com

Wat gebeurt er in de gemeente Wormerland.

Op woensdag 23 maart jl. hebben vrijwilligers van de IPCI Zaanstreek en de Maria Magdalenakerk in Wormer zes fietsen overgedragen aan de coördinator Welzijn WonenPlus Wormer voor de bewoners van de flatwoningen aan de Gele Lisstraat in Wormer. Dat waren 4 damesfietsen, 1 herenfiets en 1 kinderfiets, die tot maart 2020 (begin Coronapandemie) werden gebruikt voor fietslessen aan allochtone inwoners van Wormerland. Iedereen heel blij en dankbaar, want hiermee is de actieradius voor de vluchtelingen een stuk groter geworden.

Inmiddels zijn zeven door de gemeente Wormerland toegewezen woningen bewoond door gezinnen met kinderen. De 3 door ons geschonken wasmachines worden keurig gedeeld door de bewoners. Ook dit blijkt een praktische oplossing die goed werkt. Tot zover de berichtgeving uit Wormer.

Hartelijke groeten,
Gerard Schavemaker
secretaris IPCI Zaanstreek

Meer informatie.

Via de volgende links is informatie te vinden, hoe mensen in de Zaanstreek hulp kunnen bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Aanmelden nieuws.

Zodra er weer nieuws is volgt er een nieuw nieuwsbulletin.

Wil je zaken melden die verspreid kunnen worden, mijn mailadres is bertvalk1953@gmail.com, mijn telefoonnummer:06-40366883.

Bert Valk, 8 mei 2022.