Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst Noorderkerk

28 januari|10:00

Voorganger: Bart Niek van de Zedde

Thema: Verward&gek, maar raak.
Soms zijn het juist de mensen die niet zijn zoals alle anderen, die het bij het goede eind hebben. Soms zijn het juist de mensen waarvan wordt gezegd (of gedacht…) dat die een beetje raar zijn, die rake woorden spreken. Opdat we ons blijven verwonderen, en opdat het ons lukt om open te blijven staan voor het onverwachte. Gods stem komt soms juist tot klinken bij mensen waarvan je het niet zou verwachten.

Liturgie:
Votum en groet – Drempelgebed-Intochtspsalm: NLB 111:1,2 Van ganser harte loof ik hem – Kyrie: drie smeekgebeden-Loflied: NLB973:1,2,3,4 Om voor elkaar – Gebed opening schriften-Eerste lezing: Deuteronomium 18:14-22 (Bijbel Gewone Taal) – Lied: NLB489:1,2,3 Komt ons in diepe nacht ter ore –
Evangelie:Marcus 1:21-28 (Bijbel in Gewone Taal) – Lied: NLB653:1,4,7 U kennen uit en tot U leven – Overdenking -Lied: NLB835:1,2,3,4 Jezus ga ons voor – Gebeden – Slotlied: NLB316:1,3,4 Het woord dat U ten leven riep – Wegzending en zegenbede

Collectes.
1e Diaconie: De collecte van vandaag is bestemd voor het eigen diaconale werk.
2e Protestantse Kerk: Jonge generaties in Nederland. Hoe houd je jongeren betrokken bij de Bijbel en geloof? De Protestantse Kerk doet dat onder andere met een serie van drie interactieve spellen die door heel Nederland worden gespeeld. Sirkelslag is de eerste. Voor kerken is Sirkelslag een mooie kans om hen betrokken te houden.
Geef aan de collecte, zodat het jeugdwerk van de Protestantse Kerk ieder jaar opnieuw spellen als Sirkelslag en andere werkvormen kan ontwikkelen voor jeugd binnen én buiten de kerk.
Hartelijk dank voor je bijdrage!

Gegevens

Datum:
28 januari
Tijd:
10:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noorderkerk
Heijermansstraat 127
Zaandam, 1502 DJ Nederland