Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst Noorderkerk

30 mei 2021|10:00 - 11:00

Voorganger: Ds. Cornelis Visser

Zaanse Spirit Een gezamenlijke dienst van protestantse gemeenten in de Zaanstreek;
Thema: Te gast in eigen kerk
Deze zondag vindt er iets bijzonders plaats. Een gezamenlijke dienst van alle protestantse gemeenten in de Zaanstreek op de zondag na Pinksteren. In het verleden konden we met z’n allen bijeen komen in de Oostzijderkerk. Dit noemden wij ‘de Zaanse Spirit’. In deze coronatijd is een gezamenlijke dienst in deze vorm helaas niet mogelijk. Maar op een andere manier kunnen wij op deze zondag wel met elkaar verbonden zijn. Vanuit de werkgemeenschap van predikanten in de Zaanstreek werd het idee geboren om als gemeenten bij elkaar op bezoek te gaan. Dat betekent dat de kerkdienst op die zondag onder de verantwoordelijkheid valt van een andere gemeente uit de Zaanstreek. Zo zijn vertegenwoordigers van de Noorderkerk vanmorgen naar de Kogerkerk gereisd. En de dienst in de Noorderkerk staat onder leiding van Westzaan. 
De gezamenlijkheid vinden wij deze zondag ook in de inhoud van deze dienst op zondag Trinitatis. Alle voorgangers preken vandaag uit Genesis 18, 1-16 (Abraham en Sara krijgen bezoek van drie mannen). Dezelfde liederen zullen door heel de Zaanstreek klinken en ook in andere onderdelen van de dienst zal de gezamenlijkheid gezocht worden.

Liturgie:
Orgelspel; Welkom en mededelingen; Aansteken kaarsen
Lied 8b Zie de zon, zie de maan vers 1, 2 en 5; Bemoediging en groet; Bij de dienst; Kyriëgebed; Glorialied 305 vers 1 t/m 3; Gebed van de zondag; Moment met de kinderen; Zang: Lied 806 vers 1 en 3; Schriftlezing: Genesis 18: 1-16 De gastvrijheid van Abraham; Lied 164 lied van Sara op melodie Lied 221; Prediking; Orgelmuziek; Zang: lied 791 vers 1 en 5; Dankgebed, voorbeden, stil gebed en Onze Vader; Slotlied: Wij gaan de weg van oude woorden (Tekst: Jan van Opbergen; melodie: psalm 72); Zegen, beantwoord met gezongen ‘Amen’ (Lied 415 vers 3)

Collectes : 1e collecte: Diaconie, ‘Jong in Actie’; 2e collecte: Kerk en Eredienst
Met Jong in Actie, een samenwerkingsproject van Jong Protestant en Kerk in Actie, maken jongeren kennis met een diaconaal project en gaan ze zelf ook diaconaal aan de slag. Ze ontdekken dat de wereld groter is dan hun eigen leven, dat zij op veel plekken van betekenis kunnen zijn en hoe verrijkend dat is. Het project geeft gemeenten handvatten voor hoe ze jongeren en diaconaat structureel kunnen verbinden.

Wandelen na de kerkdienst op 30 mei
In het Zaans Kompas van 8 april staat een mooie wandelroute vanuit de Noorderkerk, voor ons gemaakt door dhr. Martin Punt. Nu er weer wat meer mogelijk is, nodigen wij u en jullie uit om na de kerkdienst in groepjes van twee of drie de route te lopen. Zelf lunch meenemen, koffie to go staat klaar na afloop van de dienst. Houd u aan de coronaregels! De route staat afgedrukt in het kerkblad, of is te vinden op onze website op de evenementenpagina https://protestantse-gemeente-zaandam.nl/2021/04/02/wandeling/

 

Gegevens

Datum:
30 mei 2021
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noorderkerk
Heijermansstraat 127
Zaandam, 1502 DJ Nederland