Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst Noorderkerk Online!

20 december 2020|10:00 - 11:00

Voorganger: Ds. Karen Hagg uit Zaandam
4e Advent
Kleur: paars
Het thema is: “Beeld van een vrouw”. De 2 lezingen uit het evangelie van Lucas werpen ieder een eigen licht op Maria en schetsen ons een veelzijdig beeld van deze vrouw. We gaan op zoek naar wat zij ons vandaag te zeggen heeft op weg naar Kerst.

  • Viering Heilig avondmaal
  • Kindernevendienst en oppasdienst.
  • Tienerdienst

Liturgie: Welkom: Aansteken kaarsen: Aansteken Adventskaarsen en kindermoment; Aanvangslied “Vrede voor jou” tekst Jan van  Opbergen en melodie LB 865; Votem en Groet; Kyriëgebed; Lied 437; Gezongen gebed – lied 324; Lucas 1: 39-55; Lied 157a: 3 en 4; Overdenking; Muziek; Lied 462: 1,2,4 en 6; Gebeden; Mededelingen; Slotlied “Het lied van Advent” tekst Michel van der Plas en melodie lied 444; Wegzending en zegen.

Aanvangslied: “Vrede voor jou” tekst: Jan van Opbergen, melodie LB 865 Vrede voor jou hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn. Vrede, genade God om je heen, vergeving nieuwe moed, voor jou en iedereen.
Jij die ons kent, Jij die ons aanvoelt, Jij die de hele wereld draagt, kom naar ons toe, leer ons te leven, help ons te zien wat ieder vraagt: tijd om te leven, kans om te zijn, een plek om nu en ooit, gezien, aanvaard te zijn.

Slotlied: “Het lied van Advent” (tekst: Michel van der Plas, melodie lied 444) Het komt, het zal er komen zoals het is voorzegd: het rijk van onze dromen, de paden worden recht. Het komt, wij zien het prille, ontroerende begin. Als wij de vrede willen, dan trekt hij bij ons in. Zo wordt het toch nog waarheid, het oude visioen: de vrede komt tot klaarheid, als wij de vrede doen. Wie ogen heeft en oren, die maakt zichzelf nu klein. Dan wordt het licht geboren dat ons geluk zal zijn.

Collecte: 1. Werelddiaconaat 2. Eredienst

 

 

Gegevens

Datum:
20 december 2020
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noorderkerk
Heijermansstraat 127
Zaandam, 1502 DJ Nederland