Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

COV Zaanstreek gaat Zuid-Amerikaans

10 december 2023|14:00 - 16:00

Christelijke Oratorium Vereniging Zaanstreek, vocale solisten en een (internationaal) muziekensemble voeren op 10 december 2023 om 14.00 uur in de Bullekerk – Westzijde 75 te Zaandam uit:

– Misa Criolla, het bekendste werk van de Argentijnse componist Ariel Ramírez. In deze originele Argentijnse uitvoering zit niet alleen volkstaal, maar ook volksmuziek en is daarmee een echte Creoolse mis. In dit werk worden o.a. instrumenten uit het Andes-gebergte gebruikt, zoals de charango (kleine gitaar), en de bombo (Argentijnse trom).
– Misa Tango van Martín Palmeri. Hier zijn elementen van een traditionele Latijnse mis vermengd met het hart en de ziel van de tango! Dit werk zit vol devotie, emotie, en een overweldigende energie. De bandoneon speelt een meeslepende rol.

Beide missen worden afgewisseld door twee werken van Astor Piazzolla, nl. Oblivión en Ave Maria. Het geheel staat onder leiding van Michel Poels die ook verscheidene arrangementen voor dit concert heeft geschreven. Koor en musici zien uit naar deze bijzondere Argentijnse muziek, die zelden in de Zaanstreek wordt uitgevoerd.

U  bent van harte welkom! Kaartverkoop via de website van het koor: www.covz.nl

 

Gegevens

Datum:
10 december 2023
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Locatie

Bullekerk
Westzijde 75
Zaandam, 1506 ED Nederland
+ Google Maps