Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium en Promotie Christiaan Winter

23 juni 2023|09:30 - 15:00

Op vrijdag 23 juni 2023 promoveert  Christiaan Winter op de kerkmuziek van Willem Vogel met het proefschrift Zuivere, eerlijke, oprechte kerkmuziek. Voorafgaand daaraan is er een symposium dat Christiaans onderzoek in de bredere context plaatst van de vraag naar de relatie tussen muziek en religieuze identiteit, onder de titel ‘Geluid & geloof’.

Willem Vogel heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het klankeigen van het Nederlandse protestantisme. Het proefschrift ontleedt het klankidioom van Vogels muziek en bespreekt de bevindingen in het kader van de vraag naar de religieuze identiteit. Het symposium verkent de relatie tussen muziek en religieuze identiteit verder, op het gebied van muziek, beeld en taal. Behandelde thema’s zijn de bijdrage van muziek in de vorming van religieuze identiteit, de samenhang tussen beeld en geluid, en klank in de openbare ruimte. An het woord komen Miranda Klaver, Abby Israëls, Yusuf Çelik, Rosanne Blokker en Luc Rombouts. Christiaan zelf verzorgt twee zeer toepasselijke intermezzi.

Het symposium is een aanrader voor muzikale theologen, musici die verder kijken dan het concertpodium en allen die hun religieuze identiteit onder een muzikaal vergrootglas durven leggen. Graag vooraf aanmelden. Zie daarvoor en voor alle verdere gegevens de folder, klik hier.

Symposium start 9:30 en is inclusief lunch. Aanmelden via  registration.expertisecentrum.frt@vu.nl  voor 19 juni 17:00 uur
Promotie start 13:45

Locatie: Aula VU De Boelelaan 1105 1081 HV Amsterdam

Gegevens

Datum:
23 juni 2023
Tijd:
09:30 - 15:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zie tekst
Nederland