Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samen naar de tentoonstelling ‘Schurend paradijs’

23 april 2022|12:30 - 18:00

Begin 2022 presenteert Kunsthal KAdE in Amersfoort de tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’, waarin twaalf hedendaagse kunstenaars zijn uitgenodigd te reflecteren op het utopische ideaal van een maakbare wereld, binnen een wereld die allesbehalve maakbaar blijkt.

In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort geboren werd. De tentoonstelling ‘Schurend Paradijs‘ start vanuit zijn zoektocht naar een ‘Aards Paradijs’, dat Mondriaans droom was, een modernistische droom van een maakbare wereld op basis van vorm en stijl, waarin de mensen vanuit vrijheid naar het ware, goede en schone streven.

In de hedendaagse kunst lijkt het ideaal van een maakbare wereld naar de achtergrond verdwenen. In plaats daarvan is er reflectie op de wereld en maatschappij. Honderd jaar na Mondriaans droom lijkt onze wereld namelijk allesbehalve een paradijs. Klimaatverandering, milieuvervuiling, virussen en onderlinge spanning zijn voelbare dreigingen. In plaats van dat kunstenaars ons een na te streven utopie voorspiegelen, proberen zij juist de huidige staat van zijn te analyseren, en de toeschouwer door middel van een ervaring te wijzen op de realiteit waarin wij leven.

Op zaterdagmiddag 23 april wil ik met belangstellenden naar deze tentoonstelling gaan. Wie mee wil kan zich hiervoor bij mij aanmelden. We vertrekken dan om 12.35 vanaf station Zaandam naar Amersfoort en zijn rond 18 uur weer thuis.
Ds. Sjaak Visser, sjaakvisser.ds@gmail.com, 06-23307123

 

Gegevens

Datum:
23 april 2022
Tijd:
12:30 - 18:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zie tekst
Nederland