Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Muziek in de Kogerkerk; Orgelfestival

1 april 2023|16:00 - 17:00

Een muzikaal sprookje van Polle, de orgeljongen wordt verteld door Giovanni Masetti en gespeeld door Bas Westerhof, orgel.

Polle de Orgeljongen is een verhaal van Mensje van Keulen. Tijdens het orgelfestival wordt dit verhaal verteld door Giovanni Masetti en uitgebeeld in muziek door Bas Westerhof. Tijdens een workshop (14:15 uur) zetten kinderen onder leiding van Oscar Somsen een orgelbouwpakket (doe-orgel) in elkaar. Daarbij leren ze over de werking van het orgel. Het doe-orgel is een echt spelend orgeltje. De kinderen kunnen er eventueel zelf melodietjes en kleine muziekstukken op spelen.

Het zaterdagmiddagconcert zal geheel in het teken staan van Polle de Orgeljongen. Tijdens dit concert voor de hele familie zal het doe-orgel, samen met de kinderen, ook een rol spelen. Het is daarmee de verbindende schakel tussen de workshop en het concert. Giovanni Masetti vertelt het verhaal van Polle de Orgeljongen, vanuit het perspectief van Polle. En ook in het verhaal wordt een orgel gebouwd. Het verhaal wordt afgewisseld en begeleid door muziek op het grote Flentrop orgel en op het doe-orgel door Bas Westerhof.

Gegevens

Datum:
1 april 2023
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kogerkerk
Kerkstraat 14
Koog aan de Zaan, 1541 HA Nederland
+ Google Maps