Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leesgroep rond ‘Het verstoorde leven’, het dagboek van Etty Hillesum.

7 december 2022|10:00 - 12:00

De dagboeken en brieven van Etty Hillesum hebben over de hele wereld weerklank gevonden. Sinds de publicatie van ‘Het verstoorde leven’ in 1981 is zij het symbool geworden voor een geweldloze weerbaarheid tegen het barbarendom waarin zij, en iedereen, in de oorlogsjaren moest leven.
Tussen maart 1941 en september 1943 schreef ze aan haar dagboek en leverde ze een constant gevecht om haar evenwicht te bewaren en niet te verzinken in haat tegen de nazi’s, die op haar ondergang uit waren en op die van haar hele volk. Tot in kamp Westerbork wist ze de overtuiging te behouden dat haat geen oplossing is en dat het leven ondanks alles waard is geleefd te worden. Poëzie tegenover terreur, mystiek tegenover verwarring, liefde tegenover macht, schoonheid tegenover vervolging: je moet maar durven.
Voor wie voor het eerst of opnieuw wil kennismaken met haar werk, bieden wij deze korte leeskring aan. We lezen en bespreken in drie
bijeenkomsten een selectie uit haar dagboek, dat verkrijgbaar is bij Bol.com en de boekhandels. De leeskring staat onder leiding van ds. Rien Jansens en Bert Valk.
Deze leeskring was eerder aangekondigd voor het voorjaar van 2022, maar kon toen niet doorgaan; daarom nu een nieuwe kans. We komen samen op woensdagmorgen 28 september, 26 oktober en 30 november, telkens van 10.00-12.00 uur, in gebouw de Stolp, het bijgebouw van de Kogerkerk aan de Kerkstraat 12 in Koog aan de Zaan.

Gegevens

Datum:
7 december 2022
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Stolp
naast de Kogerkerk
Koog aan de Zaan, Nederland
+ Google Maps