Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klaverjasclub

8 oktober 2021|19:30 - 23:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

Een regelmatig terugkerende activiteit.

Voor klaverjasclub ‘Tunicas Trifolium’ is de ontmoeting belangrijker dan de uitslag.

Klaverjascompetitie start weer op

Sinds 2012 bestaat er een heuse klaverjascompetitie, een mogelijkheid om elkaar bij een spelletje eens ontspannen te ontmoeten. Door de coronamaatregelen heeft dit lang stilgelegen. Natuurlijk hadden we de competitie digitaal kunnen spelen, maar de ontmoeting is belangrijker dan de uitslag, waarover later meer.
Met de huidige verwachting denken we weer te kunnen starten. We beginnen in oktober en eindigen ergens in mei. De vaste speelavond is de tweede vrijdag van de maand, zolang het geen bijzondere dag is (zoals Goede Vrijdag). De groep klaverjassers bestaat uit mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 t/m 88 jaar. Iedereen is welkom, we spelen voor het plezier.
Per avond is er een eervolle prijs voor de winnaar en een aanmoediging voor de verliezer. Daarnaast is er de eer om de hoogste totaalscore van het jaar te halen, waarbij het niet uitmaakt of je altijd aanwezig bent: aan de hand van de uitslagen van de avond wordt de score voor afwezigen berekend. Deze berekening is ingewikkelder dan het spelletje zelf, maar het komt erop neer dat ook een avond afwezigheid de eindscore niet ernstig in gevaar brengt.
Het seizoen sloten we traditioneel af met een wedstrijd tegen de klaverjasclub van de Ontmoeting in Zaandijk, maar omdat een aantal leden van deze club elke maand de uitdaging aan wilden gaan hebben ze zich bij ons aangesloten. Elke avond heeft zodoende het karakter van een finale…

De inloop is vanaf 19.30 uur, om 20.00 uur start het spelen. We spelen drie rondes en zijn in de regel tegen 23.00 uur klaar met de eindstand. Nakaarten en napraten is daarna mogelijk. Plaats van handeling is de foyer van de Noorderkerk.

Deelname is gratis, al nemen de deelnemers wel zelf hun versnaperingen mee. Omdat we altijd met een veelvoud van vier willen spelen, is aanmelden bij Dirk Kruit gewenst (d.kruit@upcmail.nl of 06-55261135). Je kunt je ook aanmelden voor de reservelijst: spelers waar we een beroep op kunnen doen om de kwartetten vol te maken (op een avond wordt altijd in viertallen gespeeld).

Tenslotte: als vervoer een probleem is, kunnen we kijken wie met elkaar mee kunnen/of willen rijden. Dit gebeurt op eigen verzoek, maar zal nooit een belemmering hoeven zijn. We hopen op een gezellige, ouderwetse herstart.

Vriendelijke groet,
Marty Rijken
Dirk Kruit
Kees van der Pol

 

Gegevens

Datum:
8 oktober 2021
Tijd:
19:30 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noorderkerk
Heijermansstraat 127
Zaandam, 1502 DJ Nederland