Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkvisie

16 november 2021|19:30 - 21:30

Bijeenkomst Kerkenvisie 16 november 2021 Lees uitnodiging online

Dinsdag 16 november 2021

Beste genodigde,

U bent van harte welkom op de bijeenkomst van de Zaanse Kerkenvisie op dinsdag 16 november van 19.15 tot 21.15 uur in de Grote kerk / Sint Joris Kerk. In deze bijeenkomst praten we u graag bij over waar we nu staan en wat de plannen zijn. Ook willen we graag met u in gesprek over wat de kerkenvisie voor u kan betekenen.

Aanmelden 

Een Zaanse kerkenvisie als platform voor dialoog
Vanuit de visie willen we met elkaar een platform bouwen. Een omgeving waar – en vooral een manier waarop – overheid, kerkgenootschappen, initiatiefnemers, burgers en erfgoedorganisaties structureel met elkaar in gesprek kunnen gaan over het behoud en de ontwikkeling van kerkgebouwen. Over de cultuurhistorische èn de maatschappelijk waarde. Over welke waarden hebben we het dan? Welke willen we graag behouden? En hoe doen we dat dan? Dit soort vragen willen we met elkaar in een open en gelijkwaardig gesprek voeren in de stad.

Het programma
19.15 uur Inloop met koffie/thee
19.30 uur Welkom door dagvoorzitter en Natasja Groothuismink, wethouder Erfgoed
Programmaonderdelen zijn o.a.:
– Presentatie over de visie
– In gesprek over het kerkenpaspoort
– Ideeën uitwerken in groepjes
21.15 Afronding door Rita Noordzij, wethouder Actief burgerschap, en bijpraten

Locatie
Grote Kerk / Sint Joris Kerk
Kerkbuurt 37 (ingang Torenstraat)
1551 AB Westzaan

Wees welkom
Uiteraard houden we rekening met de dan geldende coronamaatregelen en de richtlijnen van het RIVM.. In verband met corona is vooraf aanmelden verplicht. U kunt zich tot uiterlijk dinsdag 9 november aanmelden met behulp van de aanmeldknop onderaan deze uitnodiging. U mag één persoon als introducé(e) meenemen; dit kunt u aangeven op het aanmeldformulier.

Verslag
Mocht u verhinderd zijn op 16 november: niet getreurd. Wij sturen alle genodigden, ook als zij niet aanwezig konden zijn, een verslag van deze bijeenkomst.

Voor wie niet kan wachten tot 16 november
Wethouder Erfgoed Natasja Groothuismink is lid van de stuurgroep van het Programma Toekomst Religieus Erfgoed van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (OCW). Vanuit deze rol en met haar ervaring als bestuurlijk opdrachtgever van de Zaanse Kerkenvisie heeft zij aandacht gevraagd voor het belang van het opstellen van een Kerkenvisie. Zo heeft de wethouder een filmpje opgenomen voor het Steunpunt voor Monumenten & Archeologie, was zij tafeldame in het programma Kerken in Perspectief van OCW en heeft zij een bijdrage geleverd aan het magazine van OCW. Door te klikken op de blauwe linkjes wordt u doorgestuurd naar de betreffende pagina.

Heeft u vragen?
Neem gerust contact met ons op. Dat kan door een e-mail te sturen naar kerkenvisiezaanstreek@zaanstad.nl of via telefoonnummer 14075.

We kijken uit naar uw komst!

Met vriendelijke groet,
Lisa Constant, Netwerkontwikkelaar Erfgoed en Monumenten
Gemeente Zaanstad

Gegevens

Datum:
16 november 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:

Locatie

Zie tekst
Nederland