Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst Noorderkerk

5 september 2021|10:00 - 11:00

Voorganger: Sjaak Visser

Thema startdienst: 2 Cor. 4: Een schat in aarden vaten
Op 5 september is de startdienst voor ons kerkelijk werk. Het thema van deze startdienst zal zijn: een schat in aarden vaten. We sluiten daarmee, op onze eigen wijze, aan bij het landelijk thema: Van U is de toekomst. Die toekomst is een schat die we van God ontvangen hebben, maar die zeker in coronatijd ook kwetsbaar is. Dat geldt voor ons als gemeente, het geldt ook voor ieder van ons persoonlijk. Toch is het juist bij een startdienst belangrijk en mooi om niet alleen bij de kwetsbaarheid maar zeker ook bij die schat stil te staan. En dat is wat de toekomst heeft. Het gaat om de twee-eenheid van kracht in zwakheid, kruis en opstanding. Daarin zijn we navolgers van Jezus Christus, zijn heerlijkheid weerspiegelen wij. In deze dienst zullen ook kunstwerken van Wil Kruit tentoongesteld worden. Zij heeft een aantal vazen gemaakt rondom het thema: beautiful souls. Er zal ook een enkele activiteiten voor het komende seizoen aandacht besteed worden. Vanwege corona is het helaas niet mogelijk om dit jaar gezamenlijk koffie te drinken na de dienst. Wel staat er om 12:00 uur nog een tweede dienst gepland: de kliederkerk. Je kan deze zondag dus kiezen of je naar de dienst om 10:00 uur komt, of naar de viering die om 12:00 uur begint met een gemeenschappelijke maaltijd. Het thema van de kliederkerk is: vriendschapsbrood.

    • Er is nog geen oppas; door gebrek aan vrijwilligers is er geen Kindernevendienst
    • 12.00 uur Kliederkerk

Liturgie:
Orgelspel door Chris, Welkom, aansteken kaarsen, we worden stil om ons voor te bereiden op deze dienst (geef voorbede punten door via Whatsapp: 06 23307123) Openingslied: Lied 280 vs. 1, 2, 3, 5 en 7,
Groet en Bemoediging:
V: Onze hulp is in de Naam van de Aanwezige,  Schepper van alle leven
A: die trouw blijft tot in eeuwigheid en niet opgeeft waarmee Hij begonnen is.
V: Vertrouwen en geloof, moed en hoop, wensen we elkaar toe,
    In de liefde van God de Vader die ons doet opstaan
    met Zijn Zoon, en leven geeft door Zijn Geest.
A: Amen
Inleiding op de dienst en kindermoment, Lied 756 vs. 1, 2, 7 en 6 (deze volgorde)
Zanggroep: Kyrië van Mozart (KV 90), We bidden het gebed om ontferming, met daar doorheen een Lied 833 (1x) op de piano/orgel. We zingen daarna als loflied Psalm 136 vs, 1, 3 (zangroep), 11 en 13, Gebed om de verlichting met de Geest.
We lezen Psalm 116, We zingen Psalm 116 vs. 3, 5 en 6, We lezen 2 Corinthe 4 vs. 6-18, We zingen Lied 752 vs. 1 (zanggroep), 5 en 7, Verkondiging.
Zanggroep “Notre Père” Durufle, we zingen Taize: The Kingdom of God is justice and peace. Dankgebed en voorbede, na stilte afgesloten met het bidden van het Onze Vader. Mededelingen en Inzameling van de gaven. Zegenbede zanggroep (en gemeente), SLOTLIED: Lied 834, Zegen

Collectes : 1e is ZWO en 2e is Kerk en Eredienst

 

Gegevens

Datum:
5 september 2021
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noorderkerk
Heijermansstraat 127
Zaandam, 1502 DJ Nederland