Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst Noorderkerk

8 mei 2022|10:00 - 11:00

Voorganger: Burret Olde

Aandacht voor de schepping en zorg voor de aarde: Na het Paasfeest gaan we op weg naar het Pinksterfeest. We lezen in Genesis 1 over de schepping en in Openbaring 21 en 22 over de nieuwe stad Jeruzalem, die neerdaalt uit de hemel: op aarde. In Almere is op dit moment de Floriade: de wereldtuinbouwtentoonstelling, die tot 9 oktober duurt. De gemeente Almere en de Floriade BV willen met de Floriade laten zien hoe toekomstige steden groen en duurzaam kunnen zijn. Op de plek van de Floriade komt na de Floriade een  nieuwe  woonwijk, waar mensen duurzaam en gelukkig kunnen leven. Dat is een goed plan. Maar wat is er werkelijk nodig om gelukkig samen te leven? De kerken in Almere laten in hun tuin op de Floriade met de 12 vruchten van de Geest (12 kunstwerken) zien wat er werkelijk nodig is om gelukkig samen te leven.
Openbaring 22 vertelt ons over een levensboom met 12 vruchten. In de kerkdienst kunt u foto’s van de tuin van de kerken, de Tiny Church en enkele kunstwerken zien. We horen het verhaal van enkele kunstenaars, die die kunstwerken hebben gemaakt.
Liturgie:
Intochtslied  162 vers 1 en 2
Bemoediging en groet
Kyrie gebed
Glorialied 305 vers 1 en 2
Inleiding op het thema ‘Aandacht voor de schepping, zorg voor de aarde’
Gebed om de Geest
Eerste schriftlezing Genesis 1 verzen 1 t/m 13 en 26 t/m 31
Lied 154a vers 1, 2 en 4
Tweede schriftlezing Openbaring 21 verzen 1 t/m 4,  9 t/m 12,  21 t/m 27  en Openbaring 22 verzen 1 t/m 2
Overdenking
Orgelspel
Lied 747 vers 1 en 2
Dankgebed, Voorbeden, Stil Gebed, Onze Vader
Collecten
Lied 769 vers 1 en 5
Zegen
Collecten: 1. Kerk in Actie, Noodhulp Nigeria; 2. Kerk en Eredienst
Steun vluchtelingen in Nigeria Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. In ons eigen land hebben we soms moeite om vluchtelingen  welkom te heten. Maar de meeste vluchtelingen worden niet in Europa, maar in hun eigen land of regio opgevangen.

In Noordoost-Nigeria zijn 1,8 miljoen mensen op de vlucht voor het geweld van Boko Haram. De vluchtelingen strijken neer in dorpen van mensen, die zelf ook moeite hebben om rond te komen. Er is een enorm tekort aan voedsel door armoede, geweld, vernielingen en slechte weersomstandigheden. Via Nigeriaans kerken en hulporganisaties kan Kerk in Actie voedselhulp bieden en hongersnood voorkomen.

Gegevens

Datum:
8 mei 2022
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noorderkerk
Heijermansstraat 127
Zaandam, 1502 DJ Nederland