Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst Noorderkerk

10 april 2022|10:00 - 11:00

Voorganger: Ds. Sjaak Visser

Bij de dienst van Palmpasen. In deze dienst staan we stil bij hoe Johannes de intocht van Jezus in Jeruzalem beschrijft. Het is een heel bondige beschrijving tegen de achtergrond van de opwekking van Lazarus uit de dood. Jezus is daardoor razend populair geworden, maar het veroorzaakt ook dat de religieuze leiders in Israël een moordaanslag op hem en op Lazarus willen gaan plegen. Hij past niet binnen hun schema. Jezus weet dat en hij kiest ervoor om op een ezel Jeruzalem binnen te komen. Hij wordt daarin verwelkomd als hun nieuwe koning. Maar het is een koning op een ezel. De betekenis daarvan wordt in eerste instantie door de leerlingen van Jezus nog niet begrepen. Ze kregen het pas door wanneer Jezus aan het kruis verheerlijkt is.

  • Kindernevendienst
    Het Palmpasen. Op Palmzondag wordt de intocht van Jezus in Jeruzalem gevierd. De mensen leggen palm-takken op de weg voor Jezus, die op een ezel  Jeruzalem binnenrijdt  en roepen: Hosanna, voor de Zoon van David. Gezegend Hij die komt in de naam van de Heer.
    Met de kinderen van de kindernevendienst gaan we dan weer mooie Palmpasen stokken maken.
    Gonda, Marlies en Marlieke

 

Collectes:
1e Diaconie, bezoekwerk.
2e collecte is vandaag bestemd voor Jong Protestant; PaasChallenge:
inleven in het paasverhaal. Elk jaar doen meer dan zesduizend jongeren in de week voor Pasen mee met de PaasChallenge. Met dit spel, dat gemaakt is door Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, leren de jongeren de karakters uit het paasverhaal kennen. Door middel van allerlei opdrachten leven ze zich in in bijvoorbeeld Petrus, Judas en Maria en wordt hun de vraag gesteld welke keuzes zij zouden maken in de situatie van toen. Jongeren ervaren de PaasChallenge als ontdekkend en verrijkend

 

 

Gegevens

Datum:
10 april 2022
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noorderkerk
Heijermansstraat 127
Zaandam, 1502 DJ Nederland