Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst Noorderkerk

17 oktober 2021|10:00 - 11:00

Voorganger: Drs. Robert Ootjes

  • Kindernevendienst
  • Tienerkerk

In deze maand staat in de landelijke kerk de armoede centraal. Armoede die nu mede veroorzaakt wordt door de energieprijzen die voor sommigen, ook onder ons, onbetaalbaar zijn geworden. Als volgelingen van Jezus kunnen we niet om de armen en armoede  heen. Door het lot van de arme aan te trekken komen wij  in aanraking met God.
Onze eerste lezing geeft dat goed weer. Want de op vraag van die ene wat moet ik doen om het eeuwige leven te beërven is het antwoord van Jezus, klip en klaar; ‘verkoop al wat je hebt en geef het aan de armen’. De vraag voor ons is,  hoe mogen we deze uitspraak verstaan ? Het vervolg van dit gedeelte mondt uit een andere vraag, de vraag naar macht. Vermogen en macht is een bekende combinatie. Maar het antwoord van Jezus is opnieuw anders dan verwacht, geen macht, maar dienstbaarheid is het parool.

Orde van dienst Noorderkerk, vijfde zondag van de herfst
Binnenkomst, ouderling steekt de kaarsen op de liturgietafel aan
stil moment.
Psalm 130: 3,4
Groet en bemoediging
Kyrie gezongen met de woorden van lied 997
Gloria lied 146a; 6,7
Gebed van de zondag
Marcus 10 : 17 – 27
Lied 912: 1,2,6
Marcus 10: 32-45
Lied 569
Verkondiging
Lied 816
Gebeden
Mededelingen
Lied 425

Collectes :
1e collecte: Diaconie In het noorden van Kameroen kunnen boeren maar vier maanden per jaar zaaien en oogsten: alleen in het regenseizoen. Maar door klimaatverandering zijn de regens onvoorspelbaar geworden: soms valt er te weinig, soms juist te veel. Met steun van Kerk in Actie leert de kerk in Kameroen boeren landbouwmethoden waarmee oogst meer oplevert. Zo kunnen ze ook in droge perioden overleven. De kerk betrekt zowel christenen als moslims bij haar project. Zo stimuleert ze tegelijkertijd een vreedzame samenleving.
2e collecte: Kerk en Eredienst

Gegevens

Datum:
17 oktober 2021
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noorderkerk
Heijermansstraat 127
Zaandam, 1502 DJ Nederland