Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst Noorderkerk

22 augustus 2021|10:00 - 11:00

Voorganger: Sjaak Visser

In deze dienst zal Helena Marie gedoopt worden, de dochter van Martijn en Christine van Dam. Ook zullen we in deze dienst afscheid nemen van, en geven we de zegen mee aan, Erna de Jonge. Zij vertrekt naar haar vriend Pim in Ouderwetering. We zijn blij en dankboor voor wat Erna gedurende tientallen jaren voor onze gemeente heeft gedaan en betekend.
In deze dienst sluiten we de serie over de “ik ben” woorden af. Het gaat nu over “Ik ben de weg, de waarheid en het leven”. Jezus is degene die ons bij het hart van de Vader kan brengen, in het huis met de vele kamers. Een vraag die dan bij veel mensen direct opkomt: is er maar één weg, of zijn er vele wegen. En hoe verhouden die wegen zich tot de weg die Jezus is? En wat betekent het dat in deze waarachtige weg naar het leven, God onder ons aanwezig is.

Liturgie  “Ik ben de weg, de waarheid en het leven”
Orgelspel/ Welkom / aansteken kaarsen, we worden stil om ons voor te bereiden op deze dienst (geef voorbede punten door via Whatsapp: 06 23307123).
Openingslied, Lied 287 vs. 1, 2 en 3 / Groet en Bemoediging.
We zingen Lied Psalm 139 vs. 1, 7, 8/ Gebed om ontferming met kyrie-eleison Lied 301 j. We zingen daarna als loflied Lied 105 vs. 1 en 3
Gebed om de verlichting met de Geest / We lezen Johannes 14 vs. 1-11
We zingen Lied 653 vs. 1 en 7/ Verkondiging / Orgelspel
Afscheid en zegen Erna de Jonge, we zingen Lied 636
Dooponderwijzing Presentatie dopeling / Doopgebed / Lied: Opwekking 488
Belijdenis: afwending en toewending / We belijden ons geloof met Lied 344
Ontmoeting met de kinderen / De doop en handoplegging / Geloften
Verwelkoming – We zingen staande Lied: 359 / Aanbieding doopcadeau en gedichtje door een kind /De ouderling ontsteekt een doopkaars aan de paaskaars en geeft een kinderbijbel / Gebeden – gebed voor elkaar, stil gebed dankpunten en gebedspunten…, met Onze Vader / Mededelingen / Inzameling van de gaven. Lied: 423/ Zegen.

Collectes : 1e collecte: Diaconie: de Stille Hulp  2e collecte: Kerk en Eredienst

Geen beamer dus liedboek s.v.p. meenemen!

 

Gegevens

Datum:
22 augustus 2021
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noorderkerk
Heijermansstraat 127
Zaandam, 1502 DJ Nederland