Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst Noorderkerk

28 maart 2021|10:00 - 11:00

Palmpasen

Voorganger: Sjaak Visser

Bij de dienst 
Met Palmpasen vieren we dat Jezus als koning op een ezel Jeruzalem binnenrijdt. De inauguratie van zijn Koninkrijk. Deze zondag zullen we stilstaan bij het gebed om de komst van het Koninkrijk dat Jezus ons heeft leren bidden. Het is het gebed om de Geest van God. En het blijkt veel overeenkomsten te hebben met het Joodse Achttiengebed. En ook al kent bijna iedereen het uit zijn hoofd, er zitten toch nog een aantal wendingen in waar je je niet zo bewust van bent. Het woord dat bij ons met ‘dagelijks’ vertaald wordt is bijvoorbeeld een Grieks woord dat tot die tijd nog niet bestond! En het Onze Vader staat in de Noorderkerk afgebeeld in de ramen waar doorheen wij naar de wereld om ons heen kijken. Door deze zondag het Onze Vader te bespreken zetten we onze serie van de Bergrede voort.
En natuurlijk kun je weer gebedspunten doorgeven via Whatsapp 06-23307123, of vooraf via de mail: sjaakvisser.ds@gmail.com.

Deze zondag komen de kinderen van de kerk voor het eerst weer bij elkaar om coronaproof palmpasenstokken te maken.

In de liederen die we deze zondag laten horen volgen we de beden uit het Onze Vader en zingen we enkele verschillende versies daarvan: Lied 886; Lied 554; Psalm 51; Lied 295; Lied 221; Lied 370; Taize ‘Our Father’; Lied 371; Millennium Prayer; Lied 536

Collecten: 1e collecte: het ouderenwerk in onze gemeente, 2e collecte: kerk en eredienst

Uitbeeldingen in de kerk in de Stille Week
De commissie die de kerk met Kerst en Pasen versiert, vroeg zich af, wat kunnen wij tijdens Palmzondag, de Stille Week en Pasen, aan het beeld wat de kijker thuis krijgt, toevoegen? Na wat denkwerk is het “De kruisweg” van Jezus geworden die we gaan uitbeelden:
Palmzondag: voor de liturgietafel komt een rood kleed en groene takken, hetgeen verwijst naar de mantels en palmtakken waarmee Jezus werd binnen gehaald in Jeruzale

 

 

 

Gegevens

Datum:
28 maart 2021
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noorderkerk
Heijermansstraat 127
Zaandam, 1502 DJ Nederland