Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst Noorderkerk

14 maart 2021|10:00 - 11:00

Voorganger: Bart Vijfvinkel

Deze zondag valt in het midden van de Veertigdagentijd. Ze heeft een naam: `Laetare`, dat wil zeggen: verheugt U. Een andere aanduiding voor deze zondag is `Klein Pasen`. Het is nog geen Pasen, maar het licht van dat grote feest kleurt deze zondag al een beetje. De intochtspsalm zet de toon: over de opgang naar vredesstad Jeruzalem waar zusters en broeders elkaar in vrede begroeten.

De vreugde klinkt ook door in de lezingen. We horen uit het boek Jozua over de intocht in het land en de viering van het eerste Pesachfeest. Het volk is uitgetrokken uit het land van angst naar beloofd land. Hoe het land ook echt beloofd land kan worden leert ons een kind uit het evangelie: hij deelt, vijf broden en twee vissen. Dat we ons mogen verheugen in wat we gaan horen en vieren. 

Orde van dienst:
Orgelspel, welkom, Lied 122, Votum en groet, Kyriegebed, Pianospel naar lied 546: Weest blijde nu, in ’t midden van het lijden; Moment met kinderen, Gebed van de Zondag, 1e lezing: Jozua 4,19 – 5,1 en 5, 10-12;  Lied 811, 2e lezing: Johannes 6, 4-15, Lezen onder pianospel: lied 392: 2 en 3. Overdenking,  Pianospel/orgelspel, Dankgebed – voorbeden, stilte en Onze Vader, Mededelingen, Slotlied: lied 981; Wegzending en zegen, Orgelspel.

Collecten:
1e Diaconie, Voedselbank; 2e Kerk en Eredienst
In de Zaanstreek kennen wij sinds september 2005 de Stichting Voedselbank Zaanstreek: een particulier initiatief gericht op het verstrekken van voedselpakketten aan mensen, die om wat voor reden dan ook extra hulp nodig hebben. De slogan van de voedselbank is ‘geef om mensen’. Ook vanuit de Noorderkerk worden elke keer weer rond de 100 pakketten verspreid

 

 

 

Gegevens

Datum:
14 maart 2021
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noorderkerk
Heijermansstraat 127
Zaandam, 1502 DJ Nederland