Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kerkdienst Noorderkerk

14 februari 2021|10:00 - 11:00

Voorganger: Ds. Sjaak Visser

Deze tweede dienst over het goede leven gaat over de start van de Bergrede. En Jezus begint zijn missionstatement met te zeggen wat het echte geluk is. Het zijn uitspraken die je stil zetten, omdat ze zo enorm tegendraads zijn. Ze geven een heroriëntatie op wat nu echt geluk is. Gelukkig worden wil iedereen, maar wanneer ben je dat nu? Bij Jezus gaat het niet over wat je hebt, maar over wie je bent en waar je voor staat. Alleen zo kan je een licht voor de wereld zijn en een zout dat smaak geeft en bederfwerend is. Je stelt je vertrouwen niet meer op regels, maar op geestkracht. De Bergrede is zo één van de meest inspirerende toespraken die er in de wereldgeschiedenis geschreven zijn. Wie met kinderen hiermee aan de slag wil, kan op de volgende website veel info vinden om met kinderen te doen: https://www.kinderwoorddienst.nl/jaar-a/vierde-zondag-doorhet-jaar-a/opening/wat-brengt-geluk.html 

Na het gemeenschappelijk aansteken van de kaarsen thuis, starten we de viering met Lied 215. Na de Groet en de Bemoediging zingen we Lied 888 in het Nederlands (= Opwekking 288). Ik lees op de melodie van Lied 1003 een nieuwe tekst die geschreven is met het oog op corona. Daarna zingen we Lied 887. We lezen Jesaja 61 vs. 1-4, we zingen Lied 530. We lezen Mt. 5 vs. 1-20 afgewisseld met het voorlezen van verzen uit Psalm 24. Na de verkondiging zingen we Lied 734.
Bij de dank- en voorbede kunt u weer gebedspunten opgeven via de mail ( sjaakvisser.ds@gmail.com) of Whatsapp (06-23307123). We sluiten af met Lied 838 en een zegen die geïnspireerd is door de zaligsprekingen.

Ds. Sjaak Visser

 

Eerste collecte: Diaconie, DSG de Sluis
DSG De Sluis wil ondersteuning bieden aan (ex-)gedetineerden die verblijven in het Justitieel Complex Zaanstad. De Sluis is een organisatie die zich laat inspireren door de christelijke visie dat elk mens waardevol is en gelijk, en dat God; en wij naar zijn voorbeeld; geen mens afwijzen.
Tweede collecte: Kerk en Eredienst.

 

Gegevens

Datum:
14 februari 2021
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Noorderkerk
Heijermansstraat 127
Zaandam, 1502 DJ Nederland