Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Identity vlaggen in kerk op roze zondag

5 juni 2022|10:00 - 11:00

Roze Viering in Zaanse Regenboogweek zondag 5 juni 2022 in Kogerkerk

Op zondag 5 juni zet de Kogerkerk haar deuren open tijdens de ZaanPride (3 t/m 11 juni). In de Roze Viering kleuren ‘Identity’ vlaggen het eeuwenoude gebouw waar al generaties lang mensen nadenken over samenleven, hoe verschillend je ook kunt zijn. In totaal zijn er rond de 25 vlaggen. Van de ‘Straight Alliance Vlag’, symbool van hetero’s die sympathie betuigen aan de LHBTIQ+ gemeenschap, tot de ‘Philadelphia Regenboogvlag’ met zwart/bruin voor people of colour. De vlaggen zijn terug te vinden in de kleuren van de parapluutjes op de poster van de Zaanpride 2022. De kleurige vlaggen sluiten aan bij het Bijbelse pinksterverhaal waarin mensen uit allerlei volken zich aangesproken voelen door het begeesterde verhaal van de leerlingen van Jezus. Hoe verschillend ze ook zijn, ze staan in vuur en vlam. Het thema van de Roze Viering: ‘In vuur en vlam voor jou’.

De Kogerkerk is aangesloten bij het netwerk Wijdekerk. Dit vertegenwoordigt kerken waar mensen uit de LHBTI+ gemeenschap van harte welkom zijn. Samen zijn wij de kerk.

Aan het slot van de kerkdienst zal Rosanne Kolvers, secretaris van de Zaanse Regenboog, het ZaanPride lied zingen. Na afloop koffie op het kerkplein met roze lekkernijen. 

Aanvang: 10.00 uur
Adres: Kogerkerk, Kerkstraat 14, 1541 HA Koog aan de Zaan
YouTube: De Roze Viering is op zondag 5 juni vanaf 15.00 uur te zien op het YouTube kanaal: Kogerkerk Gemeente
Meer informatie: Hanna van Dorssen, predikant Kogerkerk, 06 43 14 27 86, predikantkogerkerk@gmail.com.

Gegevens

Datum:
5 juni 2022
Tijd:
10:00 - 11:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kogerkerk
Kerkstraat 14
Koog aan de Zaan, 1541 HA Nederland
+ Google Maps