Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groene Kerk Klimaatviering

9 september 2023|10:00 - 12:00

In de ochtend van zaterdag 9 september organiseren GroeneKerken en Micha Nederland een klimaatviering. Deze viering vindt plaats in de Christus Triumfatorkerk, Juliana van Stolberglaan 154 in Den Haag, en start om 10.00 uur. Via de youtube pagina van de Christus Triumfatorkerk is deze viering te volgen: https://www.youtube.com/@kerkdienstenchristustriumf2143

Tijdens de klimaatviering spreekt Jeroen Sytsma, predikant in Zwolle en spreker voor de christelijke natuurbeweging A Rocha en is er een bijdrage van de Droominee.

Op 9 september is er ook een klimaatprotest bij en op de A12 waar onder meer Christian Climate Action aan meedoet. Carla Dik-Faber, projectleider van GroeneKerken: “We zien dat veel kerken en christenen de zorg voor de schepping omarmen, maar ook worstelen met de vraag wat een goede manier is om hun stem te laten horen. Ook voor ons is dit een zoektocht. Met deze viering sluiten we aan bij wat de kerk eigen is.

“De klimaatcrisis ontwricht levens. Onze levensstijl put de aarde en mensen uit. De allerarmsten wereldwijd dragen het minste bij aan oorzaken van klimaatverandering en verwoesting van ecosystemen, maar ervaren wel de grootste gevolgen hiervan. Ons huidige systeem is niet houdbaar. Maar wat dan? En wat is onze rol hierin? Met deze samenkomst willen we ruimte scheppen om samen te komen rondom deze grote vragen en dit bij God neerleggen.” aldus Harmen Niemeijer, directeur van Micha Nederland.

Gegevens

Datum:
9 september 2023
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:

Locatie

Zie tekst
Nederland + Google Maps