Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Corona popdienst met als thema: #houvolhouvast

15 november 2020|17:00 - 18:00

De jaarlijkse popdienst nu in Zaandijk én on-line

Jaarlijks is er op de 3e zondag van november een Popdienst in de Grote kerk van Westzaan met zeer veel bezoekers. Vanwege corona is dat dit jaar niet mogelijk. ‘Maar als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan’. Daarom is er nu een samenwerkingsverband tussen de Zin In Popdienstcommissie van Westzaan en die van Zaandijk. In Zaandijk zijn er namelijk camera’s, waardoor de dienst on-line met beeld én geluid uitgezonden kan worden via www.deontmoetingzaandijk.nl (of: kerkdienstgemist.nl). Daarnaast kunnen er maximaal 30 mensen de dienst ‘live’ meemaken. Daarvoor moet u zich van tevoren opgeven bij: ds. Mirjam Sloots, mirjamsloot@planet.nl, 06-31778282 of ds. Cornelis Visser, predikant@pgwestzaan.nl; 06-49726636. We volgen uiteraard strikt de RIVM-voorschriften.

De troost van muziek

Altijd weer blijkt bij een crisis hoe troostvol muziek kan zijn. Dat is zo met een crisis in de privésfeer. Dat geldt ook voor een crisis, die zich uitstrekt over de hele wereld. Wie herinnert zich niet de beelden van Italianen, die vanaf hun balkons gezamenlijk het Italiaanse songfestivallied zongen? Of de beelden van verpleegkundigen, die gezamenlijk ‘You never walk alone’ zongen? En wat te denken van de belangeloze optredens van zangers/zangeressen in de tuinen van verpleeghuizen? Vanuit de popmuziek was er ook volop reactie. Oude song kregen ineens een heel andere lading. Zo ontroerde Ilse de Lange ons bij de laatste uitzending van DWDD met het lied ‘Turn, turn, turn’. Dit is de letterlijke tekst van Prediker 3: Alles heeft zijn tijd. Wie had ooit kunnen denken dat de regel “Er is een tijd om aan te raken en een tijd om je ervan te onthouden” (Prediker 3 vers 5) zo’n lading zou krijgen? Ook inspireerde de crisis artiesten als de 3Js en Stef Bos tot het schrijven van nieuwe songs. En onlangs reageerde Tim Knol met een heuse protestsong (‘Shooting Words’) op de actie #ikdoenietmeermee van diverse BN-ers.

Corona popdienst

De popdienst van 2020 is geheel gewijd aan de coronacrisis. In het begin van de dienst gedenken we allen die door het virus zijn overleden. We staan aan de hand van popsongs stil bij hoe de coronacrisis de wereld op z’n kop zette, en hoe het ons in spirituele zin raakt. We horen deze songs deels via clips, deels live. Tenslotte zoeken we naar een manier om het vol te kunnen houden. De beginfase van het uitbreken van corona wordt wel ‘de heroïsche fase’ genoemd. Met z’n allen gingen we ervoor om het virus eronder te krijgen. Inmiddels zijn we in ‘de chronische fase’ gekomen. Bijbels gesproken: we zitten nu in de woestijn en het volk ‘murmureert’. Hoe houden we het vol op de weg (ondanks alle verzoekingen) richting ‘beloofd land’?

Datum en tijd Popdienst: 15 november om 17.00 uur
Plaats: De Ontmoeting, Parklaan 1, Zaandijk
voorgangers: ds. Mirjam Sloots en ds. Cornelis Visser
Zang: Mark de Waal, Tony Sbat en Henk Schoemaker

Gegevens

Datum:
15 november 2020
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

De Ontmoeting
Partlaan 2
Zaandijk, Nederland