Jong PGZ

Ook voor jou als jongere is er genoeg te doen bij PGZ!

In een kerkdienst moet je vaak stil zijn en dat is best moeilijk als je zoveel energie hebt. Daar hebben wij wat leuks op gevonden, kijk maar snel hieronder! Alle activiteiten zijn gratis en aanmelden is niet nodig.

Kindernevendienst

Ga je naar de basisschool? Dan kan je toch best even zonder je vader of je moeder? Tijdens de kerkdienst ga je er gewoon vandoor en laat je je pa en ma achter. Met de andere kinderen ga je naar de kindernevendienst om bijvoorbeeld een verhaal te horen, te knutselen of een spel te spelen. Even zonder je ouders en het is altijd enorm gezellig! 

Tienerkerk

De Tienerkerk is er voor tieners van 12 jaar of ouder. Iedere twee weken maken Lucas, Martijn en Jan er een gezellige ochtend van. Met onderwerpen die jou interesseren, met moderne muziek en natuurlijk ruimte voor discussie. De tieners gaan om 10.00 uur meteen naar hun eigen ruimte. Wil je weten welke week er Tienerkerk is? Kijk in de agenda.

Kliederkerk

Bij de Kliederkerk is stilzitten geen optie! Hier komen piepjong en stokoud bij elkaar om samen te lezen, zingen, knutselen, spelen en eten rondom bijbelse thema’s. De Kliederkerk wordt ongeveer één keer in de maand georganiseerd van 12:00 tot 14:30 uur in de Noorderkerk. Check de agenda! De Kliederkerk zit ook op Facebook.
Ons mailadres is kliederkerk@pgz-zaandam.nl.

Jongerencafé De Bijruimte

Je hebt een druk leven; school, examens, nieuwe studie, bijbaan, misschien een eerste baan, verkering, sport, vrienden, woont net op kamers of wilt dat graag. En je wilt misschien ook wel iets met kerk en/of geloof, maar wat en met wie?
In het Jongerencafé De Bijruimte ligt bijna niets vast, zodat je dat zelf kunt ontdekken. Jongerencafé De Bijruimte in de Noorderkerk is elke tweede zondag van de maand van 18.00 tot 21.00 geopend voor jou. En met jou bedoelen we: jongeren van ongeveer 15-25 jaar.
Cornelis en Ellis zorgen voor een maaltijd om 18.00 in een gezellige ruimte, willen naar je luisteren en brengen soms – maar liever niet, want dat kun je zelf – een gesprek op gang.

Zin om te komen?

We zijn geopend op 11 oktober en 15 november, van 18.00 tot 21.00 in de Noorderkerk. Je hoeft je niet aan te melden, de deur is gewoon open. Meld je aan voor De Bijruimte-app-groep als je wilt, bij Ellis: 06-29340260.

Ga mee naar Taizé!

Ieder jaar komen er duizenden jongeren uit heel de wereld naar Taizé in Frankrijk om met elkaar te leven in eenvoud. Eenvoudig, maar niet saai. Een week lang ontmoet je nieuwe mensen, heb je plezier en sta je stil bij de belangrijke dingen in het leven. De afgelopen jaren zijn wij steeds met een groep (voornamelijk) jongeren naar Taizé geweest.

Door de pandemie ging het dit jaar niet door, maar volgend jaar gaan we weer! Meestal is er in maart de eerste informatiebijeenkomst.

Lees hier meer over Taizé