Noorderkerk opgefrist

De foyer en de gang zijn voorzien van nieuwe frisse kleuren. Met dank aan de herinrichtingscommissie en aan de vrijwilligers die geverfd hebben. Ook zijn er bloembakken geplaatst in de foyer. En we zijn nog niet klaar. We willen ook de verlichting aanvullen met sfeerverlichting en als het kan de tafels en stoelen vervangen in de foyer.

Nieuwe beeld en geluidsinstallatie

De beeld- en geluidsinstallatie zijn inmiddels ook vervangen. Achterin de kerkzaal zijn drie plekken gemaakt voor het bedienen van het geluid, de camera’s en de beamers. Op deze manier kunnen we nog beter beeld- en geluid verzorgen in de kerk als daarbuiten bij het uitzenden van de kerkdiensten.

Verdere plannen

Dit jaar willen we ook nog de overige ruimtes gaan schilderen. Volgend jaar staat de kerkzaal op de nominatie om geschilderd te worden. Ook wordt het ventilatiesysteem aangepast. De plannen zijn voor de zomervakantie al gepresenteerd. De gemeente is gevraagd om reacties. Zodra de plannen definitief zijn horen jullie meer. Aan de jongeren in onze kerk zal apart nog gevraagd worden wat zij willen. Hierbij gaat het met name om de aankleding van de ruimtes waar zij veel gebruik van maken.

Kerken in een nieuwe tijd

De afgelopen twee jaar zijn we noodgedwongen steeds meer digitaal gaan kerken. De verwachting is dat we dit blijven doen. Dat we een combinatie krijgen van fysiek en digitaal kerken. Hybride kerken, noemen we dit met een mooi woord. De uitdaging wordt om te kijken hoe we hier het best op kunnen inspelen. Daar gaan we ons al kerkenraad de komende tijd over buigen. Heb je ideeën? Deel deze met ons!