PGZ Zaandam helpt mee met Amnesty schrijfactie voor de Dag van de Mensenrechten

10 december is de Dag van de Mensenrechten. PGZ Zaandam heeft zich altijd ingezet voor de rechten van de mens en wil graag een bijdrage leveren. Op donderdag 10 december worden in de Noorderkerk brieven geschreven aan regeringsleiders. Het doel is om gewetensgevangenen vrij te krijgen. Omdat de schrijfactie van Amnesty op het Gemeentehuis dit jaar vanwege corona niet door kan gaan, helpt PGZ Zaandam graag om dit belangrijke evenement te organiseren.

Iedereen is welkom om te helpen met het schrijven van de brieven. Aanvang is om 10:00 uur en rond 16:00 uur is de afronding. I.v.m. corona dienen geïnteresseerden zich van tevoren aan te melden. De gewenste tijd (per 30 minuten) kan doorgegeven worden aan e.m.boer@planet.nl of via telefoon op 06-22956685 van 14 – 16 uur. Een mondkapje dragen is verplicht. Bij binnenkomst graag inschrijven.
Het adres is:
Kerkgebouw Noorderkerk
Heijermansstraat 127, 1502 DJ Zaandam

Daarnaast zal de kerk de Mensenrechtenvlag uithangen. De kleurige vlag vertolkt wat mensen verbindt: de aarde (groen), de lucht (blauw) en de zon (geel). Deze kleuren omringen het symbool van een DNA-streng. Het staat voor de verschillen tussen mensen en tegelijk voor wat ze samenbrengt. Om te laten zien dat de mensenrechten belangrijk zijn, hebben de Nederlandse anti-discriminatievoorzieningen de Mensenrechtenvlag gelanceerd.

De Noorderkerk in Zaandam heeft een traditie als het om mensenrechten gaat. PGZ Zaandam was betrokken bij het tentenkamp voor vluchtelingen in het Veldpark in 2015 en 2016. De kerk zette dagelijks haar deuren open, en iedereen was welkom voor aandacht, een ontmoeting, taallessen, spelletjes en muziek. De hele wijk deed mee.
Ook worden jaarlijks met Pasen brieven en kaarten gestuurd naar gewetensgevangenen.