Geef vluchtelingenkinderen een toekomst

Afgelopen zomer hoorden we over jonge mensen, kinderen, zonder ouders in vluchtelingenkampen in Griekenland. Duitsland was bereid om een aantal op te nemen. Ook Nederlandse gemeenten, maar onze regering niet.

Toen nam Kerk in Actie het initiatief voor een landelijke huis aan huis collecte voor die kinderen in Griekenland. Wil de Protestantse gemeente Zaandam ook meedoen? Het idee sprak ons, diakenen, aan. Maar zullen we wel voldoende collectanten vinden in deze tijd? Zeer waarschijnlijk niet.
Kunnen we dan niet gewoon geld proberen op te halen door te vragen naar een bankoverschrijving? En, als stimulans, dat de diaconie de opbrengst verdubbelt.
Zo is in een diaconievergadering het plan ontstaan om een digitale collecte te houden. We beginnen gelijktijdig met start van de huis aan huis collecte van Kerk in Actie op 29 november. Onze actie loopt door tot 25 december. Van iedere gedoneerde euro maken wij er 2 over t.n.v. Kerk in Actie.

Duizenden bange kinderen wachten in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid. Is dit de plek waar ze eindigen? De situatie van deze kinderen is urgenter dan ooit. Samen staan we op omdat we geloven dat deze kinderen recht hebben op een beter leven. Kerk in Actie helpt met voedsel, kleding en onderwijs en probeert hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen. Meer lezen over dit project

Help de kinderen in Griekse vluchtelingenkampen aan voedsel, kleding en onderwijs. Daar, maar ook in het land van herkomst.

Dit is het bankrekeningnummer: NL69 INGB 0690213530 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Zaandam onder vermelding van Griekenland.

Voor meer informatie: https://www.kerkinactie.nl/kom-in-actie/acties/huis-aan-huis

Vriendelijke groet
van uw diakenen