Van 19 t/m 27 september 2020 wordt in Nederland de landelijke vredesweek gehouden. Het thema van de Vredesweek is dit jaar ‘Vrede verbindt verschil’. De Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek organiseert dit jaar de volgende activiteiten:

  • Een online vredesviering te volgen via de website en de facebookpagina van de stichting. Deelnemers komen uit de verschillende  religies en levensbeschouwingen, die in de stichting vertegenwoordigd zijn. De viering is opgebouwd met teksten, gebeden en muzikale bijdragen. De viering kan vanaf de eerste dag van de Vredesweek (zaterdag 19 september) via de website https://samenbindendeprojecten.nl/ en de facebookpagina https://www.facebook.com/samenbindendeprojecten/  van de stichting worden bekeken.
  • Op de website en de facebookpagina zijn ook korte persoonlijke vredesboodschappen van mensen uit de Zaanse samenleving te bekijken.
  • Op de website en de facebookpagina vindt u ook een digitale vredesweek agenda, waarop vredesweek activiteiten in de Zaanstreek van anderen worden vermeld.
  • Op vrijdagavond 25 september 2020 wordt een filmavond georganiseerd, waar de ‘documentaire  ‘Vergeet Mij Niet’ van Jan-Jaap Kuiper vertoond. Op de Katwijkse school De Verrekijker krijgen zo’n honderdvijftig kinderen uit het naastgelegen asielzoekerscentrum les. Voor de bevlogen leerkrachten is het de ultieme uitdaging de kinderen een veilige haven te bieden en de lesdag zo normaal mogelijk te laten verlopen. De ouders van de leerlingen op OBS De Verrekijker in Katwijk zijn uitgeprocedeerde asielzoekers. De Verrekijker probeert een normale basisschool te zijn waar kinderen goed onderwijs krijgen en onbezorgd kunnen spelen. Maar na een reeks van gedwongen uitzettingen wordt het steeds moeilijker om de leerlingen van een veilige haven te voorzien. De situatie op school wordt nog ingewikkelder wanneer een nieuwe groep kinderen uit oorlogsgebied Syrië arriveert. De film duurt 82 minuten, na de film is er gelegenheid voor onderling gesprek. Locatie: De Ontmoeting, Parklaan 2, Zaandijk. Aanvang: 19.30 uur. Aanmelden: i.v.m. de corona maatregelen is het nodig dat mensen zich van te voren aanmelden. Dit kan bij ds. Mirjam Sloots, tel. (06)31778282, email: mirjamsloots@planet.nl De zaal is corona proof ingericht. Vanwege de corona maatregelen kan helaas geen koffie of thee geschonken worden. Kosten: de bijeenkomst is gratis toegankelijk. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd in de vorm van een collecte bij de uitgang.