Challenge Van startzondag tot kerst: Een goed verhaal

“Het goede leven” is het jaarthema van de PKN. Vanuit dit thema is een Challenge ontwikkeld met de titel “Een goed verhaal”. Een uitnodiging om met elkaar het gesprek aan te gaan – bekende met nieuweling, jong met ouder, enz. – om elkaar beter te leren kennen. Dit leek ons een prima manier om elkaar weer op te zoeken, en bovendien is dit goed te doen voor mensen die aan huis gebonden zijn.

Hoe gaat dit? Vanaf september, liefst vanaf de startzondag, komt er wekelijks een vraag te staan in het Klein Kompas en op Facebook. Daar schrijf je een antwoord over op, maar er mag ook getekend worden natuurlijk, of wat dan ook. Stuur het antwoord naar de webredactie.

Om verwarring te voorkomen: er is van deze Challenge door de PKN een kaartspel gemaakt, dat mogelijk ook gebruikt gaat worden bij sommige activiteiten. Daarom zullen wij de vragen net iets anders maken. Ze kunnen over van alles gaan. Over geloof, over wat er zoal gebeurt om ons heen, hoe je aankijkt tegen bepaalde dingen, maar ook iets dat jij zelf graag zou vragen. Stuur dus alvast jouw eigen vragen op!

Het adres is webredactie@pgz-zaandam.nl maar het kan ook naar de kerk gestuurd. Zet dan wel op de envelop dat het voor de webredactie is! Het adres is dan Noorderkerk, Heijermansstraat 127, 1502 DJ Zaandam.

De reacties worden eerst opgehangen in de kerk en daarna verzameld in een boek of digitale map, zodat de mensen thuis er ook in kunnen lezen.

Doe jij ook mee? Wij zijn nu al benieuwd! Christien, Maria en Wil