Op zondag 23 aug hebben we als Protestantse Gemeente Zaandam afscheid genomen van onze predikant Pieter van der Woel. De voorbereidingen voor deze speciale dienst in de Bullekerk kende maar een korte aanloop, maar wat een mooi geheel is het geworden en dat zelfs met fysieke aanwezigheid van (oud)-gemeenteleden en familie.
Elk facet van Pieters brede interesse in kerk en mens is teruggekomen in de dienst.
Pieters befaamde Peuterproloog, afscheid van de Kindernevendienst met een ludiek cadeau, de doop van zijn neefje Samuel, heldere koorstemmen en mooie orgelklanken.
Een speech van de Kerkenraad met aansluitend de overhandiging van de gemeentecadeaus deed Pieter menig keer versteld staan. Onconventionele cadeaus voor deze creatieve, menselijke en originele voorganger die we zeker gaan missen.
Na afloop van de dienst volgde het verrassingsprogramma waar door tal van groepen, gemeenteleden en collega’s mooie woorden, verrassende filmpjes en zelfgemaakte cadeaus aan Pieter en z’n gezin werden meegegeven. We hopen dat we met z’n allen, zowel de kijkers thuis als aanwezigen, Pieter en z’n gezin met een warm gevoel hebben uitgezwaaid. Daarnaast wensen we hem een fijne nieuwe werkkring toe waar Pieters talenten ten volle benut gaan worden. Uiteraard wensen wij het hele gezin al het goeds voor de toekomst!